iMovie, YouTube ja bad request

Tässä päivänä muutamana yhdistelin iMoviessa muutaman videoklipin lyhyeksi videoksi ja päätin tuupata sen YouTubeen. Oli kulunut jo joitakin kuukausia, kun edellisen kerran olin lisännyt YouTubeen sisältöä. iMoviessani kuitenkin on valmiiksi asennettu suora yhteys YouTube-tiliin, niin että mitään ongelmia ei olisi pitänyt tulla eteen. 😉

Video näyttikin lähtevän siirtymään verkon yli ihan mallikkaasti, mutta äkkiä kesken kaiken tuli herjaava pikkuikkuna, joka ilmoitti invalid_grant bad request. Kokeilin uudestaan videon lähettämistä, mutta sama herja pamahti näytölle. Pohdiskelin hetken sitä mahdollisuutta, että olisin muuttanut YouTuben salasanaani tässä välillä. Mutta ratkaisu ongelmaan löytyi toisaalta.

YouTubelle täytyy kertoa uudestaan, että tällä iMovie-ohjelmalla on oikeus lähettää videoita juuri tämän tilin sisältöihin. Vaikka siis se lupa on jo kerran annettu.

Kun videota lähtee tuuppaamaan iMoviesta YouTubeen, avautuu alla olevan kuvan kaltainen pop up -luukku. Jos on sattunut saamaan bad request -herjan, tässä vaiheessa ei klikata vielä sinistä Seuraava-nappia, vaan vasemmassa alakulmassa olevaa omaa sähköpostiosoitetta. Sitä kautta pääsee antamaan iMovielle oikeudet YouTubeen. Itselläni tämä onnistui hyvinkin helposti klikkailemalla YouTuben haluamia “asioita”. 😀
Parin sivun klikkailujen jälkeen videon lähettäminen YouTubeen onnistui jälleen yhtä vaivattomasti kuin ennenkin.

Toivottavasti tästä artikkelista on apua muillekin, jotka painiskelevat saman ongelman kanssa. 🙂