Tarvitsenko enää erillistä TV-laitetta?

Tämän aamun Turun Sanomissa (25.5. sivu 35) on Heli Peltoniemen kolumni, jossa hän jakaa ihmiset kolmeen ryhmään TV-vastaanottimien perusteella. On niitä, joilla on vielä putkitelkkari ja sen päällä pitsiliina ja Oiva Toikan lasilintu. Ja on niitä, jotka eivät vielä osaa kunnolla puhua, mutta käyttävät iPadiä tai muita tabletteja tahmasormillaan yhtä taitavasti kuin legojaan. Väliin jää sekalainen joukko, joilla on taulutelevisiot.

Olen ihan viime aikoina miettinyt omaa suhdettani televisioon. Siinä on tapahtunut parissa kuukaudessa suuri muutos. Minulla on yhä vanha putkipömpeli (veljen wanha); sen päällä ei tosin ole muuta kuin pitsimäistä pölyä. Tapanani on ollut katsoa telkkaria päivittän noin klo 21-23:n välillä. Paljon olen myös harrastanut tallentamista erilliseen digiboxiin. Viime kuukausien aikana tallentaminen on jäänyt pikkuhiljaa kokonaan. Ei ole tullut mitään sellaisia ohjelmia päällekkäin, että olisi ollut tarvetta tallentamiseen. Tai mitä ei löytyisi Ylen Areenalta.

Nyt on mennyt kaksi päivää, etten ole avannut putkitelkkaria ollenkaan. Viimeksi katsoin putkesta keskiviikkoiltana Greyn anatomian. Olen kuitenkin katsonut TV:tä joka päivä. Nimittäin iPadillä. Kun työpäivä on pulkassa, päivällisastiat tiskattu, heittäydyn sohvalle tai sänkyyn iPadin kanssa ja katson Ylen ohjelmia joko suorana tai Areenalta. Doctor Who on noussut suosikikseni tässä, vaikka onkin taas vaikea tottua Tohtorin uuteen ulkomuotoon. Onneksi Tardis on sentään pysynyt samana. Ja Tohtorin äänimeisseli.

Pari viikkoa sitten löysin sattumalta Rtve:n beta-sovelluksen iPadille, ja niinpä voin nyt katsoa myös Espanjan TV-ohjelmia omalla sängylläni. Juu, kyllä se aina välillä herjaa, että asun alueella, jolla ei ole oikeuksia katsoa niitä ohjelmia, mutta kun klikkaa ohjelmalinkkiä pari kertaa, niin taas näkyy. Löysin Rtve:stä muun muassa Somos cortos -osaston, jossa on mainioita lyhytelokuvia, niin espanjaksi kuin englanniksikin.

Nyt olen ihan vakavissani miettinyt, että kun putkitelkkari sanoo pitkän sopimuksensa irti, niin tarvitsenko sen tilalle enää erillistä TV-laitetta lainkaan? Jos haluan katsoa DVD-elokuvia ja -sarjoja, käy se tietokoneellakin, jonka näyttö riittää elokuville mainiosti. Loppusyksystä Nelonen kuulemma aloittaa nettilähetykset, joten Grey anatomiankin näen sitten netin kautta. Mihin oikeastaan tämän jälkeen tarvitsen varsinaista televisiota? Sen ja oheislaitteet kun heivaan ovesta ulos, tilalle voisin laittaa lisää kirjahyllyjä, sillä niistä on aina huutava pula.

Olenko siis hyppäämässä ainakin yhden sukupolven yli ja siirtymässä TV:n suhteen suoraan putkimummoista nuorten diginatiivien mobiilimaailmaan? Näin tässä voi hyvinkin käydä. 😉

Telkkari vs. iPad?

Telkkari vs. iPad?

Vastaa